Begüm Nur Alkış tarafından hazırlanan bu yazıda, yeni teknolojilerin iş dünyasındaki etkilerine dair önemli öngörüler ele alınıyor. Özellikle 2027 yılına kadar, çalışanların temel becerilerinin neredeyse yarısının değişim geçireceği öngörülüyor. Bu dönüşüm, üretken yapay zekânın iş verimliliği üzerindeki potansiyel etkisi ile birlikte şekilleniyor. Yapay zekânın, önümüzdeki on yıl içerisinde küresel ekonomiye trilyonlarca dolar katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Ancak, bu olumlu beklentilere rağmen, üretken yapay zekânın yükselişi, iş kayıplarına dair endişeleri de beraberinde getiriyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yayımladığı “Üretken Yapay Zekâdan Yararlanma: İş Artırma ve İşgücü Verimliliği” raporuna göre, bu endişeler iki temel kaynağa dayanmaktadır:
- Birincisi, teknolojinin teknik potansiyeline dair belirsizlikler.
- İkincisi ise, işverenlerin ve hükümetlerin yapay zekâ kaynaklı iş değişikliklerinde bireyleri destekleme konusundaki yeteneklerine duyulan şüphe.
Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye’de!
Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden biri olan Bloomberg Businessweek, artık Türkiye’de Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan özel içeriklerle okuyucularla buluşuyor! Türkiye ve global piyasalarda olup bitenler, hisse senedi hareketlerinden para politikasına kadar birçok konuda detaylı analizler, özgün içerikler ve iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle gerçekleştirilen özel röportajlarla dolu bir içerik sunuluyor. Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle sizlere ulaşıyor!
Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.