Blokzincir sektörü hızla gelişmeye devam ederken Türkiye’nin ilk stabil kripto şirketi BiLira, aldığı yeni yatırımla büyümeye devam ediyor. Alameda Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital ve melek yatırımcıların katılımlarıyla tamamlanan yatırım turuyla BiLira Teknoloji AŞ’nin toplam değerlemesi 125 Milyon dolara ulaştı.
Yeni nesil bankacılık altyapısını oluşturma hedefiyle ilerleyen BiLira, blokzincir teknolojileri üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Ödeme sistemleri çözümlerinin yanında aldıkları bu yatırımla birlikte NFT, game-fi, metaverse, web 3.0 gibi farklı blokzincir teknolojileri alanlarında da kullanım alanlarını hızlanarak arttıracak BiLira, Türk lirasının blokzincirler üzerindeki yüzü olmaya devam edecek. Şirket sadece 2021 yılında toplam 3 milyar TL değerinde stabil kripto para arz ettiğini bildirdi. BiLira ekibi, Türk stabil kripto parasının herkes tarafından erişilebilir, hızlı ve şeffaf şekilde finans dünyasında güvenle kullanımını sağlamayı hedefliyor.
“Yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz”
Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Sinan Koç şirketin bu seneki hedefleri için ‘’Özellikle yeni global merkeziyetsiz finans platformlarında ve borsalarla iş birliklerimizi arttırıp, üzerinde bulunduğumuz blokzincir ağları üzerinde de yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz,’’ dedi.
“Ülkemizi kripto para ve blokzincir sektöründe zirveye taşıyacak ürünler”
BiLira’nın kullandığı teknolojik altyapı ve ürünler hakkında kurucu ortak ve CTO Murat Fırat “Blokzincir teknolojisinin önemi her geçen gün artmakta, BiLira olarak hedeflerimiz öncü altyapı sistemlerini kullanarak merkeziyetsiz finans, NFT ve benzeri sistemleri toplumda daha ulaşılabilir hale getirirken ülkemizi kripto para ve blokzincir sektöründe zirveye taşıyacak ürünler tasarlamak” şeklinde yorumlarını paylaştı.
BiLira ayrıca Türkiye’de blokzincir okuryazarlığını arttırmayı misyon edinmiş. Ekip bu sene gerçekleştirdikleri hackathon, workshop ve seminerlerle 2500 öğrenciye eğitim verdi ve alınan bu yatırımla beraber verdikleri eğitimlerini artırmayı hedefliyor.