Berdan Cıvata: Güçlü Bağlantı Elemanlarıyla Sektörün Lideri
Berdan Cıvata, yüksek mukavemetli ve kritik özelliklere sahip bağlantı elemanları, cıvata, somun ve saplama üretimi ile hemen her sektörde kilit rol üstlenmektedir. Sıcak-soğuk cıvata ve somun dövme, talaşlı imalat, ovalama diş açma ve ısıl işlem tesisleri gibi çeşitli uygulamaların gerçekleştirildiği yüzey kaplama tesislerinden çıkan ürünler, Türkiye’nin ilk akredite test laboratuvarında, ISO EN 17025 standartlarına uygun olarak kontrol edilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir. Bu sayede Berdan imzalı ürünler, enerji, altyapı, çelik konstrüksiyon, petrol-doğalgaz ve savunma sanayii gibi birçok sektörde önemli projelerde yer almaktadır.
Berdan Cıvata’nın, dünya genelinde farklı alanlarda gerçekleştirilen mega projelerde tercih edildiğini vurgulayan Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Kuveyt Uluslararası Havalimanı için 800 tonu aşkın bağlantı elemanı ürettiklerini belirtti. Aynı zamanda, Anamur-Kıbrıs Barış Suyu projesinde denizin 250 metre altından 80 kilometre boyunca uzanan boru hattının korozyona 100 yıl dayanımlı B7/2H kalite bağlantı elemanlarını ürettiklerini de ekledi.
Avrupa’nın en uzun ikinci asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü ve dünyanın en uzunu olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10 metre boy ve 700 kg ağırlığındaki ankrajların fabrikalarından çıktığını paylaşan Şemsi, “Katar 2022 Dünya Kupası’nda final dâhil 10 maçın oynandığı 93 bin seyirci kapasiteli Lusail Stadyumu’nun tüm bağlantı elemanlarını ürettik ve daha birçok projede yer aldık, almaya da devam ediyoruz” diye konuştu.
Temiz Enerji İçin Kritik Bağlantı Elemanları
Hasan Şemsi, fosil yakıt kullanımını azaltarak karbon ayak izini düşürmeyi hedefleyen Rüzgâr Enerji Santralleri (RES) için özel olarak tasarlanan yüksek mukavemetli ankraj kafesleri, kule birleştirme cıvataları ve kanat saplamaları gibi kritik bağlantı elemanları ürettiklerini dile getirdi. Dünyanın 10 lider rüzgâr türbini üreticisinden 7’sinin onaylı tedarikçisi olduklarına dikkat çeken Şemsi, “Referanslarımız arasında Amerikan’ı GE (General Electric), Almanya’nın Nordex ve Enercon markaları, Danimarka’nın Vestas, İspanya’nın Siemens, Gamesa ve Alstom ile Çinli Goldwind bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Avrupa’nın En Güçlü Test Cihazları
Doğaya duyulan saygıyı ön planda tutan Berdan Cıvata, yalnızca imalat ve satışla sınırlı kalmadığını, tesislerinde kullandıkları elektrik enerjisinin %45’ini çatılarına kurulu 2,5 MW kapasiteli güneş enerji santralinden elde ettiklerini vurguladı. Ayrıca, tasarımı, üretimi ve patenti tamamen kendilerine ait olan 500 ton kapasiteli Avrupa’nın en güçlü çekme test cihazı ve 30 bin N/m kapasitesiyle Avrupa’nın en güçlü iki tork test cihazına sahip olduklarının altını çizdi.