Evet, bulut teknolojileri özellikle kurumsal alanda, küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük bir önem taşıyor. Yatırımlarını, çalışma şekillerini performansa dayalı kolay ölçeklendirme imkanı sunan Huawei Cloud Flexus, ayrıca uygun fiyatıyla mevcut bulut sistemlerine kıyasla günümüzde büyük bir avantaj sağlıyor. Peki, Huawei Cloud Flexus nedir, nasıl kullanılır, içeriğinde ne gibi seçenekler var ve fiyatları neler? Hızla göz atalım.
Kurumsal alan dedik ama bulut servislerinin hayatın her alanında vazgeçilmez bir hizmet olduğunu da unutmamak gerekiyor. Startuplar, kişisel girişimler, yazılım/mobil uygulamalar gibi küçük ölçekli projelerde bile bulut servisleri önemli işlevler üstleniyor. Örneğin, küçük bir mobil uygulama geliştirip yazılım alanında bir girişim kurmak istediğinizde, ilk baktığınız yer ihtiyacınız olan sunucuları barındıracak bir bulut servisi olabilir. Küçük bir dükkanla başladığınız bir işi büyütüp dijital mağazacılığa geçmek istediğinizde, ihtiyaç listenize yine bulut servisleri giriyor. Yenilikçi ürünler geliştirip dünya çapında dikkat çekici bir startup başlatmak istediğinizde, iş süreçlerinizi destekleyecek güçlü ama bütçenize uygun bulut servisleri aramaya başlıyorsunuz.
Örneğin, bir yazılımcı olarak çevrimiçi oyunlar geliştiren bir startup kurmayı planlıyorsunuz. Oyunlarınızın ilgi çekmesi halinde düzenli bir gelir akışı yaratmayı hedefliyorsunuz. Türkiye’de sıfırdan bu alana girip büyük başarılar elde eden ve milyarlarca dolar kazanan birçok şirket var. Ancak elbette oyunlarınıza olan ilginin yoğun olduğu zamanlar kadar, ilginin düşük olduğu zamanlar da olabilir. Sürekli en yüksek seviyede ilginin olacağını düşünerek en yüksek kapasiteli sunucuları ve bulut hizmetlerini kiralamak ağır bir mali yük demektir. Az sayıda kullanıcıya göre planlama yaparak düşük kapasiteli bulut hizmeti satın almanız durumunda ise, oyunlarınıza ilgi aniden yükseldiğinde sunucu kapasitesi yetersiz kalabilir ve potansiyel oyuncularınız oyuna bağlanamaz. Bu da sonunda oyundan vazgeçmelerine neden olur. İşte bu noktada, “esnek” bir servis sunan Huawei Cloud Flexus, işletmeniz için hayati önem taşımaktadır. Oyuncuların ilgisi arttığında, sunucularınıza kolaylıkla yeni kaynaklar ekleyebilir ve potansiyel oyuncularınızı kaybetmeden işlerinizi büyütebilirsiniz.
Huawei’nin Dev Teknoloji Alt Yapısının Desteği
Biliyoruz ki, Çinli teknoloji devi Huawei’nin Türkiye’de önemli yatırımları bulunuyor. Bunlar arasında, Huawei’nin dünyadaki AR-GE merkezlerinden biri de yer alıyor. Ayrıca, Huawei Cloud’un İstanbul ve Ankara’da toplamda 4 kullanılabilirlik alanı bulunmakta. Ülkemizdeki bu güçlü altyapı sayesinde, iş ortakları kolayca ulaşarak her türlü ihtiyaçları için anında iletişim kurabiliyor. Huawei Cloud’ın Türkiye’de 110’dan fazla bulut servisi var ve Flexus da bunlardan sadece biri. Ancak sunduğu önemli seçeneklerle Huawei, Flexus hizmetiyle bu alanda yeni ve çok güçlü bir hizmeti hayata geçiriyor. Huawei, Türkiye pazarında 22 yılı aşkın süredir edindiği deneyimle geliştirdiği Cloud Flexus hizmeti sayesinde Türkiye’deki işletmelere esnek ve maliyet etkin bir çözüm sunuyor. Dijital dönüşüm, hem teknik alt yapı hem de maliyet açısından işletmelerin üzerinde bir yük oluşturuyor. Huawei, üstün teknolojik birikimiyle dijital dönüşüm sürecini firmalar için çok kolaylaştırırken, maliyetleri de oldukça rekabetçi ve uygun seviyelerde tutuyor.
Huawei Cloud Flexus Nedir?
Huawei Cloud Flexus, farklı sektörlerdeki işletmelerin dijital dönüşüm sürecinde veya sonrasında teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen çok yönlü bir bulut hizmeti olarak tanımlanabilir. Huawei Cloud Flexus, bireysel kullanıcılardan küçük ve orta ölçekli işletmelere veya kurumsal yapılara kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu kadar geniş ve farklı kullanıcılara hitap edebilmesini ise adında yer alan “Flexible” kavramıyla, yani esnek yapısı sayesinde başarıyor. Huawei Cloud Flexus, kullanıcıların iş yüklerini optimize etmelerine, maliyetleri düşürmelerine ve bulut ortamını ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.
Huawei, Cloud Flexus hizmetiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun senaryolara göre optimize edilmiş üç farklı paket seçeneği sunuyor. Bunlar; Flexus L Instance, Flexus X Instance ve Flexus RDS… Flexus L Instance ve Flexus X Instance sunucu olarak görev yaparken, Flexus RDS ise veritabanı hizmeti sunmaktadır. Peki, bu üç paket kullanıcılara neler sağlıyor? Birlikte inceleyelim…
Flexus L Instance
Flexus L Instance, kullanıcıların web uygulamaları ve e-ticaret platformları gibi çeşitli projelerini desteklemek için optimize edilmiş bir sunucu çözümüdür. Hazır şablonları sayesinde, kullanıcılar hızlı bir şekilde web sitelerini veya uygulamalarını kurabilirler.
Flexus X Instance
Flexus X Instance seçeneği, küçük ve orta seviye kullanıcıları hedefleyen bir hizmet sunuyor. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre vCPU ve bellek oranlarını seçebiliyor. Bu da bulut maliyetlerini optimize etmelerini sağlıyor. Genel bulut ortamında anında işlemci yükseltmelerini destekleyen Flexus X, özellikle yoğun iş yüklerine sahip sektörler için önemli bir avantaj sağlıyor.
Flexus RDS
Flexus RDS, veritabanı hizmetlerinde güvenilirlik arayan, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile startup kullanıcıları için ideal bir çözümdür. Flexus RDS, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve kurumsal kaynak planlama (ERP) gibi kritik iş uygulamalarını destekliyor. Geleneksel RDS ile karşılaştırıldığında, Flexus RDS yüksek kullanılabilirliğe sahip olup, birçok yapılandırmayı azalttığı için kullanımı oldukça kolaydır. Bu sayede kullanıcıların bir veritabanı yöneticisi (DBA) işe alması gerekmiyor. Huawei, Flexus RDS sayesinde kurumsal yapıların verimliliklerini artırmalarına katkıda bulunurken, sık sık saldırı tehdidi yaşayabilen bu yapıların veri güvenliğini de en üst düzeyde sağlıyor.
Huawei Cloud Flexus Güvenlik ve Yönetim Yetenekleri
Bir bulut servisi söz konusu olduğunda, güvenlik vazgeçilmez bir özellik. Servisin kolay yönetilebilmesi de hem performans açısından hem de güvenlik açısından önem taşıyor. Hakim olamadığınız, kolayca yönetemediğiniz bir bulut servisi, işletmeniz için güvenlik açıkları yaratmanıza sebep olabilir. Huawei, bu bilinçle, güvenliği ve kolay yönetilebilirliği en üst seviyede tasarladığı bir hizmet ortaya koymuştur. Flexus L ve Flexus X sunucuları, güvenli veri işleme, yedekleme ve geri yükleme hizmetleri sunarken, sistemlere yönelik potansiyel tehditleri anında tespit eden ve engelleyen bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır.
Sonuç
Evet, Huawei Cloud Flexus ürünleri gerçekten etkileyici. Web yayıncılığından e-ticarete, yazılım geliştirmeden bulut depolama çözümlerine kadar her işletmenin ihtiyacı olan servisleri en üstün teknolojik altyapıyla sunan bu servis, esnek yapısı sayesinde de uygun maliyetli bir çözüm olarak karşımızda. Ayrıca, eğer perakende, e-ticaret, yazılım geliştirme ve oyun sektörlerinde faaliyet gösteren bir KOBİ veya bireysel geliştiriciyseniz, sizin için güzel bir haberimiz var. Huawei, bu kullanıcılar için “Öncü Deneyim Programı” uyguluyor. Bu program, kullanıcıların 60 güne kadar ücretsiz deneme fırsatından yararlanmasını sağlıyor. Bu da çok önemli bir avantaj çünkü deneme sürecinde ihtiyaçlarınızı tam olarak tespit ederek Huawei Cloud Flexus’i çok daha etkin bir şekilde iş süreçlerinize entegre edebilirsiniz. Bizce Huawei Cloud Flexus, Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşüm sürecine büyük katkı sağlayacak.
Daha fazla bilgiye erişebilmeniz için Huawei Cloud Flexus’un linklerini de aşağıya bırakıyoruz, oradan ulaşabilirsiniz.
- Daha fazla bilgi için buraya
- Öncü Deneyim Programı’ndan yararlanmak için buraya
Sponsorlu İçerik