Mısır’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği 27. Taraflar Konferansı’na (COP27) İstanbul Sanayi Odası (İSO) katıldı.
İSO, COP27 Yan Etkinlik Programında “Sürdürülebilirlik İçin Sanayiyi Harekete Geçirmek” paneli gerçekleştirdi.
İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Mustafa Tacir’in açılış konuşması yaptığı ve İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, çok sayıda iş insanı katıldı.
İSO, iklim değişikliğiyle mücadelede Türk sanayisinin aksiyona geçmesinin önemine dikkati çekmek amacıyla Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı’nda (COP27) önemli bir etkinliğe imza attı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Türkiye’nin iklim değişikliğine yönelik çalışmalarını uluslararası düzeyde tanıtması amacıyla düzenlediği COP27 Yan Etkinlik Programına katkıda bulunan İSO, bu kapsamda Türkiye Pavyonunda “Sürdürülebilirlik İçin Sanayiyi Harekete Geçirmek” paneli gerçekleştirdi.
Geçen yıl sürdürülebilirlik vizyonunu belirleyen İSO’nun çalışmalarının aktarıldığı panel kapsamında, İSO üyesi firma temsilcileri tarafından firmalarının sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadelede yürüttükleri çalışmalar ve iyi uygulamalar hakkında bilgi verildi.
“Sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçeceğiz”
İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Mustafa Tacir tüm paydaşlarına seslenerek sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçmeye davet etti. Tacir, iklim değişikliğiyle mücadelede aksiyona geçmenin her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde şirketlerin uzun vadeli değer yaratmak amacıyla; ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri karar mekanizmalarında dikkate alması ve bu faktörlerle bağlantılı riskleri etkin bir biçimde yönetmesi gerektiğini kaydetti.
Tacir, açıklamalarında; “Ülkemiz sanayisinin sürdürülebilir dönüşüm yolculuğunda rehberlik edecek çalışmalar yürütüyoruz. 2021’den bu yana ‘Değişimin adı: Sürdürülebilir Üretim’ anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımızı ‘İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Sanayi’, ‘Döngüsel Ekonomi’, ‘İşin Geleceği’, ‘Güvenli Çalışma Ortamı’ ve ‘Sürdürülebilir Finans’ olmak üzere beş ana temaya odakladık. Organizasyon yapımızda da bir değişikliğe giderek İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Birimi’ni hayata geçirdik ve belirlediğimiz bu alanlarda farkındalık artıcı etkinlikler ve eğitimler düzenledik, rehber dokümanlar yayımladık. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir üretim anlayışı ile çalışmalarımıza devam edecek, yol gösterici adımlar atmayı sürdüreceğiz. Sürdürülebilir dönüşüm için iş birliklerinin yaratacağı güçlü etkiyi önemsiyor ve tüm paydaşlarımızı sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçmeye davet ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.