Bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Araştırmaları ve Uygulamaları Konferansı (ICRERA 2022) 18-21 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Konferansın başkanlığını Nişantaşı Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. İlhami Çolak, başkan yardımcılığını ise Gazi Üniversitesi Yapay Zekâ ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Nagazaki Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fujio Kurokawa üstleniyor. Konferans ile dünya üzerinde özellikle son zamanlarda Ukrayna krizi bağlamında enerji ve gıda konusunda yaşanan sıkıntıların çözümüne yardımcı olmak için hızlı kararlar alınması, çözüm yollarının belirlenmesi amaçlarıyla küresel teknoloji topluluklarının bir araya geleceği bir platform oluşturulacak.
Dün aralarında Türkiye ve Japonya’dan değerli konuşmacıların bulunduğu program, konferans Genel Başkanı İlhami Çolak ve Genel Başkan Yardımcısı Şeref Sağıroğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.
Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı 2022’de; araştırmacıların, mühendislerin, üreticilerin, pratisyenlerin ve dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerin bir araya gelerek yenilenebilir enerji araştırma ve uygulamalarındaki gelişmeleri paylaşması ve tartışması amaçlanıyor.
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan toplantıya şu ana kadar farklı ülkelerden, üniversite ve kuruluşlardan 50’ye yakın bildiri gönderildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nasser El Bassam enerji ve tarım gibi iki stratejik konunun ele alınacağı toplantının İstanbul’da yapılmasının önemini vurguladı. Bassam, “Türkiye’deki bu konferans, 21. yüzyılda insanlık için güvenilir, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı enerji erişimi sağlamak ve bir gıda felaketinden kaçınmak için geçiş sürecini hızlandıracak stratejiler, teknolojiler, araştırma teşvikleri ve politikalara odaklanacaktır.” açıklamalarında bulundu.
Konferans Konuları:
- Rüzgâr Enerjisi, Hidroelektrik, Güneş Enerjisi, Biyokütle, Biyoyakıt, Jeotermal Enerji, Dalga Enerjisi, Gelgit enerjisi, Hidrojen ve Yakıt Pilleri, Enerji Depolama gibi Yenilenebilir (Yeşil) Enerji Sistemleri ve Kaynakları (RESS)
- RESS‘ler için Yeni Trendler ve Teknolojiler
- RESS‘ler için Politikalar ve Stratejiler
- Yenilenebilir Enerji Sisteminden (RES) Şebekeye Enerji Dönüşümü
- RES‘ler için Yeni Enerji Dönüşüm Çalışmaları
- RES‘ler için Güç Cihazları ve Sürüş Devreleri
- RES‘ler için Kontrol Teknikleri
- Hibrit RES‘lerde Kullanılan Grid Etkileşimli Sistemler
- RES‘lerin Performans Analizi