Çinli teknoloji devi Huawei, 2023 Sürdürülebilirlik Forumu’nda yaptığı açıklamada, dünya genelinde 90 milyon insanı mobil iletişim ve internetle buluşturduğunu duyurdu. Şirket, 2025’e kadar 80 ülkede 120 milyon kişiye daha erişim sağlamayı hedefliyor.
Çin merkezli teknoloji devi Huawei, dünya genelinde uzak bölgelerde yaşayan 90 milyon insanı mobil iletişim ve internetle buluşturduğunu açıkladı. Şirket, 2023 Sürdürülebilirlik Forumu’nda yaptığı sunumda, geçen yıl katıldığı ITU’nun “Partner2Connect” programı kapsamında 30 milyon kişiye daha erişim sağladığını belirtti.
Huawei, 2025’e kadar 80 ülkede kırsal ve uzak bölgelerde iletişim altyapısı bulunmayan 120 milyon insana erişim sağlama taahhüdünde bulunmuştu. Şirket, bu hedefin yüzde 75’ine ulaştığını duyurarak, küresel erişimi artırmak adına önemli adımlar attığını vurguladı.
Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua, yaptığı açılış konuşmasında şirketin 30 yılı aşkın süredir bilgi ve iletişim teknolojilerinin sınırlarını genişletme çabalarına odaklandığını belirtti. Şu ana kadar 170’ten fazla ülkede 1500’den fazla ağ inşa ettiklerini ifade eden Hua, özellikle Birleşmiş Milletler’in “en az gelişmiş ülkeler” listesinde bulunan 34 ülkede 90 milyon kişiye ulaştıklarını kaydetti.
Huawei, kırsal bölgelerde “RuralStar” ve “RuralLink” sistemleriyle bilgi ve iletişim hizmetlerine erişimi artırmayı hedefliyor. Bu projeler, fiber optik kablolara ve şebeke tesislerine ihtiyaç duymadan kaliteli erişim sağlamayı amaçlıyor. Şirket, Gana’da hükümetle birlikte yürütülen projede 172 kırsal bölgede 3,5 milyon insana ses ve mobil veri hizmetleri sağladı. Ayrıca, Çin’in Yünnan eyaletindeki Hışun beldesinde “akıllı turizm” projesiyle yerel ekonomiye yüzde 5,6 artış sağladı.
Dünya Genelinde İnternet Erişimi
Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua, dünya nüfusunun yüzde 33’ünün hala internete erişim sağlayamadığını vurgulayarak, gelişmekte olan ülkelerde altyapı eksikliği nedeniyle bu kesim için kaliteli bağlantı sağlamanın önemine dikkat çekti. ITU Genel Sekreteri Doreen Bogdan-Martin ise bilgi ve iletişim teknolojilerinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynadığını belirtti ve “Teknoloji ile sürdürülebilir kalkınma arasında seçim yapmamız gerekmiyor. İkisine de ihtiyacımız var.” dedi.