Erdemoğlu Holding ve SASA Yönetim Kurulu Üyesi Şeker, SASA’nın Erdemoğlu Holding bünyesine geçtiği 2015 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde kalifiye işgücü yolunda ilerlediğini belirtiyor. Şirket devralındığında 1.150 civarında çalışanı olan SASA’nın bugün 5.000’den fazla çalışana ulaştığını ve halen devam eden inşaatlarda çalışan 9.000 kişinin de eklenmesiyle 14.000 kişilik dev bir istihdam sağlandığını vurguluyor.
Şeker, 2015 yılından itibaren taşeron işçilerin şirket bordrosuna alınması gibi önemli adımlar attıklarını ve bu adımı sendikal talep olmaksızın gerçekleştirdiklerini belirtiyor. İstihdamın üretim maliyetlerinde yaklaşık yüzde 7’lik bir paya sahip olduğunu, SASA’nın Adana ve bölgesinin istihdamına ve aile ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getiriyor.
İstihdam SASA için stratejik olduğu kadar etik bir alan
Şeker, SASA’nın istihdam yaklaşımının sadece stratejik değil aynı zamanda etik olduğunu vurgulayarak, sendikalarla ilişkilerinin bu prensip çerçevesinde geliştiğini ifade ediyor. Şirketin farklı sendikalarla yakın çalışmalar yürüttüğünü ve sendika üyesi çalışanlara herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını belirtiyor.
Çalışanlarımıza verdiğimiz kıymet sendikalardan bağımsız
Şeker, sendikaların genellikle sadece baz ücret konusuna odaklandığını ve işçilerin diğer ihtiyaçlarını göz ardı ettiklerini belirtiyor. Şirket olarak çalışanların ihtiyaçlarını doğrudan dinleyerek şeffaf ve tutarlı bir şekilde karşıladıklarını ifade ediyor. Ayrıca, sendika ile çalışmak isteyen çalışanlara herhangi bir telkinde bulunmadıklarını vurguluyor.
En düşük SASA maaşı asgari ücretin yüzde 47 yukarısında
Şeker, SASA’da en düşük net ücretin mevcut asgari ücretin yüzde 47 üzerinde olduğunu belirtiyor. Şirketin ücret güncellemelerini dinamik bir şekilde yaptığını ve çalışanlara çok sayıda ikramiye ve yan haklar sunduklarını dile getiriyor. Şeker, önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleşecek yatırımlar için en büyük güvencelerinin çalışanları olduğunu vurguluyor.