Çevresel Sürdürülebilirlik
Watsons Türkiye, sürdürülebilirlik alanında attığı adımları içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. ‘Watsons İyilik Hareketi’ kapsamında hazırlanan rapor, çevresel sürdürülebilirlik, toplumsal sürdürülebilirlik ve ekonomik sürdürülebilirlik olmak üzere üç ana başlıkta bilgiler sunmaktadır. Şirket, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 50,4 azaltmayı hedeflemektedir.
- 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 50,4 azaltacak.
- 2025 yılına kadar plastik ambalajlarda en az yüzde 20 geri dönüştürülmüş plastik içerik kullanmayı hedefliyor.
- 2022 yılında geri dönüşüm ve geri kazanım çalışmalarından 78 ton atık geri dönüştürerek 1 milyon TL tasarruf etti.
Toplumsal Sürdürülebilirlik
Şirket, toplumsal sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar atmaktadır. “Watsons İyilik Hareketi Ormanlarımızı Büyütmeye Çağırıyor” projesi kapsamında TEMA Vakfı ve ÇEKÜL iş birliği ile 76 bin 580 fidan bağışlanmıştır. Ayrıca “Watsons İyilik Hareketi Hayvan Sevgisini Büyütmeye Çağırıyor” projesiyle hayvan refahını desteklemektedir.
- 2022 yılında kadın çalışan oranı yüzde 80’e, kadın yönetici oranı ise yüzde 57’ye ulaşmıştır.
- Şirket, kadın çalışan oranı yüzde 50’nin altında olan üretici firmaları ziyaret ederek kadın istihdamını artırmaya teşvik etmektedir.
Watsons Türkiye, müşterilerine 450’den fazla sürdürülebilir yaşam ürünü sunmaktadır ve sürdürülebilirlik alanında sürekli iyileştirmeye odaklanmaktadır.
- RSPO sertifikalı ürün oranı yüzde 45 olarak belirlenmiştir.
- Şirket, plastik tüketimini azaltmayı taahhüt etmektedir.
Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş: “Sürdürülebilirliğe olan sarsılmaz bağlılığımızı sergilemekle kalmayıp aynı zamanda bu hayati alandaki başarılarımızı, karşılaştığımız zorlukları ve geleceğe yönelik hedeflerimizi özetleyen kapsamlı bir belge olan ‘Watsons Türkiye Sürdürülebilirlik Raporu 2022’yi sunmaktan gurur duyuyoruz.”