Ocak ayında başladığı projenin bugün açılışını yapan Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, 60 milyon liraya mal olan tesisin detaylarını paylaştı. Şehrin doğu tarafında Uludağ OSB, Barakfakih OSB, Kestel OSB ve İsabey Bölgesi’nde bulunan 430 fabrikanın üretim sonucu oluşan ambalaj atıklarını geri dönüşüme tabi tuttuklarını belirten Aydın, Yeşil Çevre’nin 1998 yılında kurulan bir kooperatif olduğunu ve şu an 3 OSB’ye hizmet verdiklerini ifade etti.
Yeşil Çevre’nin su arıtma faaliyetlerine 2006 yılında başladığını ve 18 yıldır ortaklarına katma değer sağladığını vurgulayan Aydın, günlük 100 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Ayrıca, ortakların su analiz hizmetinden de faydalandığını dile getirdi.
Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’ni 60 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdiklerini söyleyen Aydın, tesisin Bursa’daki sanayi kuruluşlarının üretim atıklarını yasalara uygun şekilde değerlendirme ihtiyacını karşıladığını belirtti.
Yeşil Çevre’nin Gelecek Projeleri
Aydın, Yeşil Çevre’nin gelecek projeleri hakkında da bilgi verdi. Su geri kazanım projesi kapsamında günlük 50 bin metreküplük su geri kazanım projesinin hızlandırıldığını ve 2025 yılına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, ileri dönemlerde çevresel projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını ve bertaraf tesislerinin gündemlerinde olduğunu belirtti.
Yeşil Çevre’nin ambalaj atıklarını ayrıştırıp geri dönüşüme kazandırmasıyla ortaklarına katma değer sağladığını vurgulayan Aydın, tesisin kapasitesinin artacağını ve Bursa’da ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüşümü konusunda daha da gelişeceğini ifade etti.
Yeşil Çevre’nin Yatırım ve Hedefleri
Son olarak, 60 milyon TL’lik Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi yatırımının kendileri için önemli olduğunu belirten Aydın, Yeşil Çevre’nin bu tesisin büyümesi için kendi iç kaynaklarını kullanacağını ve gelecekte daha büyük yatırımlar yapmayı planladıklarını dile getirdi.